Tässäpä pitkä liuta kuvia matkaltani.

Budapestin hautuumaalta. Yksi lukuisista, upeista mausoleumeista. 

021-normal.jpg


Poika Tonavan varrella. 

069-normal.jpg


Pari kuvaa Novi Sadin keskustasta. 

097-normal.jpg


102-normal.jpg


Kävin myös Novi Sadin vanhassa kaupungissa. 

109-normal.jpg


150-normal.jpg


Räpsäisyjä linnoitukselta. Ensimmäisessä vanha kaupunki ylhäältä päin, toisessa kuvassa moderni puolisko kaupungista. 

124-normal.jpg


141-normal.jpg


Edellisessä kuvassa on silta, joka yhdistää uuden ja vanhan kaupungin. Sitä ylittäessäni nappasin kuvan myös itse linnoituksesta. 

157-normal.jpg


Seuraava kohteeni oli Belgrad. Tässä muutama kuva kaduilta. 

166-normal.jpg


261-normal.jpg


003-normal.jpg


Kalemegdanin kukkulalla sijaitsee valtava puistoalue sekä mahtavan kokoinen, erittäin hyväkuntoisena säilynyt linnoitus. Puistoalue tuntuu olevan myös paikallisten kovassa käytössä. Linnoituksen alueella on muutenkin vaikka minkälaista toimintaa; muurien suojista löytyy mm. pallokenttiä, dinosaurus-puisto sekä sotamuseo. Muureilla on myös näytteillä melkoinen kavalkadi erikokoisia ja -näköisiä tykkejä, tankkeja sekä pommeja.

201-normal.jpg


189-normal.jpg


221-normal.jpg


Linnoituksen korkeilta muureilta avautuu komeat näköalat. Tässä Sava-joen ja Tonavan yhtymäkohta. Savasta näkyy vain pieni osa tuossa vasemmalla, ja ylhäältä oikealle kaartava joki on Tonava. Tuon pienen saaren nimi on Small War Island. Oikean puolen metsikkö on Great War Island, ja vasemmalla puolella näkyy palanen modernia Belgradia, johon on rakennettu muun muassa kauppakeskuksia  

213-normal.jpg


Käväisin myös Belgradin Pispalassa, eli boheemikorttelissa. Siellä arkkitehtuuri oli värikästä ja poikkesi suuresti muista kaupungin kaduista. 

233-normal.jpg


234-normal.jpg


236-normal.jpg


Vierailin myös Nikola Tesla-nimisen herran kunniaksi pystytetyssä museossa. Tesla on kiistämättä yksi nykyhistorian tärkeimmistä fyysikoista ja keksijöistä. Elinaikanaan hän ehti patentoida 300 keksintöä, jotka liittyivät enemmän tai vähemmän nykyaikaiseen sähköenergian jakeluun. Hän on myös yksi alkeellisen radiotekniikan kehittäjistä. Itse en aiheesta kovinkaan paljoa ymmärrä, mutta sen pystyin tajuamaan mitä omin silmin näin. Tässä ensimmäisessä (turistilauman vuoksi surkeassa) kuvassa etummaisena seisovat ihmiset pitävät käsissään loisteputkilamppuja joihin syttyy langattomasti valo, kun tuo järkyttävän kokoinen masiina laitetaan käyntiin. Hienot efektit myös näkyi tuolla vekottimen yläosassa. 

243-normal.jpg


Tässä myös kuva laitteesta, jonka moottorin Tesla sai käyntiin niin sanotulla kaukosäätimellä. Kun herra esitteli keksintöään, ihmiset luulivat ensin, että Tesla käyttää jonkinlaisia naruja sen käynnistämiseen. Kun hän todisti, ettei vippaskonsteja ollut käytetty, häntä alettiin syytellä noituudesta. Tämä oli erittäin mielenkiintoinen museokäynti, eikä vähiten siksi, että joitakin näistä laitteita näytettiin meille oikeasti toiminnassa. Fiksu mies tuo Nikola Tesla!

251-normal.jpg


Tässä vielä pari kuvaa Belgradista. NATO roiskaisi pari pommia tuhotakseen Jugoslavian puolustusministeriön rakennuksen. Mutta kuinkas kävikään; Hupsista vaan, menikin parikymmentä metriä ohi kohteesta... 

254-normal.jpg


257-normal.jpg


Vielä olisi pari kuvaa tulossa. Seuraavana Sofiasta, vuorilta. Ensimmäisessä kuvassa matkaseurueeni (opas puuttuu), lopuissa vain maisemia. 

007-normal.jpg


008-normal.jpg


029-normal.jpg


030-normal.jpg


033-normal.jpg


Kuten sanottu, Istanbulista minulla ei juurikaan ole kuvia. Mutta olkoon tässä nyt yksi moskeija kuitenkin. 

035-normal.jpg


Norjan kuvia olisi vielä muutama tuolla odottamassa. Näiden kuvien lataaminen tänne vuodatukseen oli kuitenkin niin monen tunnin urakka, että taidan jättää sen jollekin toiselle päivälle.

Toivottavasti joku kuvista miellytti ja nosti pintaan edes hieman matkakuumetta. Matkustaminen on parasta mihin rahansa voi laittaa!